Chifteluţe de mazăre uscata

Printeaza

Chifteluţe de mazăre uscata

Ingrediente:Chifteluţe de mazăre uscata

  • 200 g mazăre uscată
  • 1 -2 cepe
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 2 linguri făină de mălai
  • 2 ouă
  • oregano
  • cimbru
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • ulei
  • 1 lingură vegeta

 

Mod de preparare:

Mazărea se alege, se spală în multe ape şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu puţin apă. Mazărea, după ce a fost clătită, se pune la fiert. După ce a fiert, se scurge şi se trece prin robot sau maşina de tocat.

Usturoiul se pisează şi se adarugă în compoziţie cu restul ingredientelor de mai sus. Se formează chifteluţe care se coc în tava de la aragaz, în care s-a aşezat o hârtie pentru copt, unsă cu ulei.

Se coc pe ambele părţi la foc potrivit şi se pot servi cu sos de roşii proaspete sau cu ardei.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Sunt bune. Doar ca eu am pus boia iute. Imi plac mancarurile picante

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.