Chiftelute de legume cu orez

Printeaza

O reteta de chiftelute de legume cu orez din: conopida, orez, fasole, boabe de porumb, ardei capia, ardei iute, usturoi, ceapa, parmezan, oua, ulei, pesmet, patrunjel, sare, piper si branza telemea.

Ingrediente: Chiftelute de legume cu orez

  • 450 g conopidă
  • 250 g orez
  • 150 g fasole roşie boabe
  • 250 g fasole verde
  • 50 g boabe de porumb
  • un ardei capia
  • un ardei iute
  • doi căţei usturoi
  • o ceapă
  • 250 g parmezan
  • două ouă
  • ulei
  • pesmet
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • brânză telemea

 

Mod de preparare:

Conopida se fierbe în apă cu sare, se scurge, se lasă să se răcească şi se toacă mărunt. Se amestecă bine cu ouăle, parmezanul ras, piperul şi ceapa tăiată cubuleţe.

Se formează chifteluţe plate, se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spumieră şi se aşază pe un şervet de hârtie, ca să absoarbă uleiul în exces.

Fasolea roşie se pune la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe şi se lasă să se răcească. Fasolea verde se fierbe, se taie în bucăţi mai mici şi se pune lângă fasolea roşie.

Ardeiul capia se taie în cubuleţe şi se pune la călit în ulei încins. Se adaugă orezul spălat, două căni de apă, sarea şi piperul.

Când orezul este aproape fiert se pun legumele fierte, ustu­roiul tăiat în felii subţiri, boabele de porumb şi ardeiul iute crestat la vârf.

Se mai fierbe timp de zece minute, se adauga verdeata tocata si se opreste focul. In loc de parmezan se poate folosi brânză telemea rasă.

Chiftelute de legume cu orez

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.