Chifteluţe de legume cu fasole

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftelute de legume cu:cartofi, morcovi, telina, dovlecel, ceapa, paine, fasole  boabe, fasole rosie boabe, oua, ardei iute, otet mere, marar, sare, piper, ulei, faina.

Ingrediente:

  • doi cartofi
  • doi morcovi
  • un sfert de ţelină
  • un dovlecel
  • două cepe
  • două felii de pâine
  • o conservă de fasole albă boabe
  • o conservă de fasole roşie boabe
  • două ouă
  • un ardei iute
  • 100 ml oţet de mere
  • mărar
  • sare
  • piper
  • ulei
  • făină

 

Mod de preparare:

Cartofii, morcovii şi ţelina se cu­răţă de coajă, se spală, se fierb în apă cu sare, apoi se pasează cu o furculiţă. Când s-au răcit se amestecă cu ouăle, o ceapă curăţată de foi şi tocată mărunt. Se adaugă dovlecelul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici apoi stors, mărar tocat, ardeiul iute tocat mărunt, sare şi piper după gust.

Se presară pâinea înmuiată în apă călduţă apoi stoarsă, se amestecă bine cu o lingură, se ia din compoziţie şi se formează chif­teluţe. Se trec prin făină, se scutură ca să cadă făina în exces şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spumieră pe un şervet absorbant, apoi se pun într-un bol.Ceapa rămasă se curăţă de foi, se spală şi se taie peşti­şori.

Se pune într-un bol împreună cu cele două tipuri de fasole clătite cu apă rece şi scurse, oţetul de me­re, ulei, sare şi piper după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.