Chiftelute de legume

Printeaza

Chiftelute de legume

Ingrediente:Chiftelute de legume

  • 750 g zarzavat (cartoli, morcov, o felioară de te­lină, o bucăţică de pătrunjel rădăcină)
  • 125 g ma­zăre verde
  • 125 g fasole verde
  • 3 ouă
  • făină cît cuprinde
  • 1 ceapă mică
  • 200 g unt cu ulei
  • 1 le­gătură pătrunjel verde
  • cîteva cozi de ceapă
  • sare
  • piper

Pentru pane :

  • 2 ouă
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri unt
  • pesmet

Mod de preparare:

Fierbem zarzavatul împreună, afară de mazăre şi fasole care se fierb separat. Cînd zarzavatul este fiert, scurgem apa şi îl dăm fierbinte prin sită. După ce se răceşte, amestecăm acest piure cu un ou.

Scurgem de apă mazărea şi fasolea fiartă. Tăiem fasolea în romburi mici. Amestecăm fasolea şi mazărea cu piu­reul de zarzavat, fără să frecăm.

Adăugăm făina, pătrunjel verde tocat şi puţină ceapă prăjită (numai îngălbe­nită), cîteva codiţe de ceapă verde, tînără. Amestecăm totul împreună şi facem chifteluţe potrivit de mari: lunguieţe sau  rotunde. Le batem în făină şi le prăjim în unt cu ulei. Le servim fierbinţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.