Chiftelute de dovleac

Printeaza

Chiftelute de dovleac din: cartofi, pulpa de dovleac, ou, faina, amidon, sare, piper, nucsoara, seminte de dovleac, unt si ulei.

Ingrediente:Chiftelute_de_dovleac

  • 400 g cartofi roșii
  • 400 g pulpă de dovleac
  • 1 ou
  • 150 g făină
  • 20 g amidon
  • sare
  • piper
  • nucșoară
  • 75 g semințe de dovleac
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Se decojesc cartofii, se spală 
și se rad; la fel, pulpa de dovleac.

Ambele se amestecă împreună cu oul, făină și amidon; se condimentează cu sare, piper și nucșoară.

Se prăjesc semințele de dovleac într-o tigaie de teflon, fără adaos de grăsime. Se scot din tigaie 
și se lasă să se răcească.

Într-o tigaie se încing uleiul și untul; se prăjesc cca 8 chifteluțe din compoziția de legume.

Se așază în tigaie câte o lingură din compoziție și se aplatizează cu dosul lingurii și se prăjesc pe fiecare parte până ce se rumenesc. Se toacă semințele de dovleac.

Se așază chifteluțele pe farfurii 
și se presară semințe de dovleac. Se ornează cu mărar proaspăt.

Chiftelute de dovleac

Chiftelute_de_dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.