Chiftelute de curcan marinate

Printeaza

Chiftelute de curcan marinate din: ceapa, usturoi, carne de curcan, smantana, ketchup, ou, pesmet, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, bulion, rosii si mozzarella.

Ingrediente:Chiftelute_de_curcan_marinate

  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 500 g carne de curcan tocată
  • 50 ml smântâna
  • 1 lingură ketchup
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri bulion
  • 1 conservă roșii decojite (850 ml)
  • 125 g mozzarella

 

Mod de preparare:

Se toacă ceapa și usturoiul. Se prepară chifteluțele: se frământă carnea tocată cu smântână, ketchup, ou, pesmet, pătrunjel, sare și  piper; din această compoziție se modelează 16 chif­teluțe.

Se încing 2 linguri ulei de măsline și se prăjesc chifteluțele cca 5 min. de jur împrejur. Se scot și se pun deoparte.

Restul de ulei se încinge într-o tigaie și se călesc ceapa și usturoiul cca 5 min. Se adaugă bulionul și roșiile din conservă, cu tot cu zeama lor.

Se așază chifteluțele în acest sos și se acoperă vasul; se lasă să fiarbă înăbușit, la foc moale, cca 10 min.

Se sărează și se piperează. Se lasă să se topească în sos felii de mozzarella; se presară busuioc.

Chiftelute de curcan marinate

Chiftelute_de_curcan_marinate

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi faci si mie chiftele marinate?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.