Chiftelute de cartofi cu sos de iaurt

Printeaza

O reteta de chiftelute de cartofi cu oua, sfecla rosie, cartofi, morcovi, mustar, hrean, faina, iaurt, salata verde, sare, piper, busuioc uscat si ulei.

Ingrediente:Chiftelute de cartofi cu sos de iaurt

  • 4 ouă
  • 3 cartofi
  • o sfeclă roşie mică
  • un morcov
  • o linguriţă de muştar
  • o lin­guriţă de hrean ras
  • două linguri de făină
  • 350 ml iaurt
  • salată verde
  • sare
  • piper
  • o linguriţă de busuioc uscat
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se fierbe un ou, se curăţă de coajă, se taie cuburi şi se pune într-un bol. Se adaugă un gălbenuş crud, muştarul, sarea, piperul, hreanul ras, busuiocul şi iaurtul. Se pasează cu un blender, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece până în momentul servirii.

Cartofii şi morcovul se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici, se pun într-o strecurătoare şi se presează cu o lingură ca să elimine sucul. Se amestecă bine cu ouăle rămase, făina, sarea şi piperul.

Se formează chiftele rotunde, se prăjesc în ulei încins, se scot pe un şervet absorbant şi se aşază pe un platou. In alt castron se amestecă salata verde spălată şi ruptă în bucăţi mai mici, sfecla roşie curăţată de coajă şi dată pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Se pune în farfurii, se adaugă mixul de salată şi se toarnă deasupra sosul de iaurt. Sosul se poate prepara doar dintr-un gălbenuş crud şi unul fiert, eliminând albuşul.

 

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.