Chiftelute cu sos de rosii si usturoi

Printeaza

Chiftelute cu sos de rosii si usturoi din: carne tocată, ceapa, patrunjel, ou, ulei, faina, sare, piper, rosii, pastă de roşii, ceapă, usturoi.

 

Ingrediente:

  •  450 g carne tocată
  •  o ceapă
  •  o legătură pătrunjel
  •  un ou
  •  ulei pentru prăjit
  •  3 linguri făină
  •  sare
  •  piper

Ingrediente pentru sos:

  •  2 roşii bine coapte
  •  3 linguri pastă de roşii
  •  o ceapă
  •  2 căţei usturoi
  •  o lingură ulei

 

Mod de preparare:

Carnea se amestecă bine cu oul, ceapa tocată, pătrunjelul, sare şi piper.

Apoi, cu mâna uşor umezită, se formează chiftelele care se trec prin făină. Se pun la prăjit cât să fie usor rumene si apoi se scot.

Pentru sos, ceapa tocată mărunt si usturoiul se pun la călit.

Când se înmoaie, se pun roşiile fără pieliţă la călit si se lasă 1 -2 minute. Apoi, se pune pasta de roşii cu putină apă.

Se lasă la fiert 5 minute, se pun chiftelele si apoi se lasă la fiert 15 minute împreună.

Se servesc la masă cu paste.

Chiftelute cu sos de rosii si usturoi

Chiftelute_cu_sos_de_rosii_si_usturoi

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Matache Mihaela

    Da, dar fara paste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.