Chiftelute cu sos de cascaval

Printeaza

Chiftelute cu sos de cascaval din: piept de pui, ou, morcov, ceapa, patrunjel, sare, piper, lapte, cascaval, unt, faina, chimen, cartofi.

 

Ingrediente:Chiftelute cu sos de cascaval

  • 1 piept de pui
  • 1 ou 1 morcov mic
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 1 cană lapte
  • 100 g caşcaval
  • 1 linguriţă unt
  • 1 linguriţă făină
  • 1/2 linguriţă chimen
  • sare
  • piper

Pentru garnitură:

  • 500 g cartofi

 

Mod de preparare:

Pregăteşti chifteluţele aşa: Amesteci carnea tocată cu mor­covul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, ceapa rasă, oul bătut ca pen­tru omletă, pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust.

Din compoziţia obţinută modelezi chifteluţe lunguieţe, pe care le fierbi în apă cu puţină sare.

Când sunt gata, le scoţi cu spumiera şi le păstrezi calde până în momentul servirii.

Pregăteşti sosul aşa: Amesteci laptele cu făina, untul, caşcavalul ras, chimenul.

Pui vasul pe foc mic şi dai amestecul în câteva clocote, după care condimentezi sosul cu sare şi piper.

Pregăteşti garnitura aşa: Speli bine cartofii noi, îi fierbi în apă cu sare şi îi serveşti drept garnitură la chifteluţe, peste care torni sosul de caşcaval.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Chiftele de legume cu branză

Chiftele de legume cu branză din: branza telemea, fasole verde, dovlecei, oua, faina, sare, piper, ierburi de provence. Ingrediente: 100 g brânză telemea 100 g fasole verde tăiată 100 g dovlecei tăiaţi cubuleţe 3 ouă 100 g făină sare piper 1 linguriţă de ierburi de Provence   Mod de preparare: Cureți legumele și le speli. […]

 

retete

Chiftele din soia granule si dovlecei

Chiftele din soia granule si dovlecei din: dovlecei, ceapa, morcovi, usturoi, soia granule, oua, sare, piper, cimbru, marar verde, faina, ulei, pesmet. Ingrediente: 500 g dovlecei 1 ceapă 2 morcovi 2 căpăţâni de usturoi 100 g soia granule 2 ouă sare piper puţin cimbru mărar verde 2 căni făină ulei pentru prăjit 1 ceașcă pesmet […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.