Chiftelute cu sos alb

Printeaza

Chiftelute cu sos alb din: carne tocata de vita, carne tocata de porc, miez de paine, os de vita, oua, faina, unt, lapte, ceapa, cimbru, cuisoar, nucsoara, marar, sare, piper.

Ingrediente:Chiftelute_cu_sos_alb

  • 250 g carne tocata de vita
  • 250 g carne tocata de porc
  • 100 g miez de paine
  • un os de vita
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 2 cepe
  • o crenguta de cimbru
  • un cuisor
  • nucsoara
  • marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Din osul de vită, cimbru, o ceapă, sare, piper si cuisor se fac 500 ml de supă scăzută. Intr-o tigaie cu 25 g unt se căleşte ceapa mărunţită. In lapte cald se înmoaie miezul de pâine, apoi se presează. în carnea tocată se pun ouăle, miezul de pâine, ceapa călită, mărar, făină, nucşoară, sare si piper. Se amestecă bine.

Se fac chifteluţe, care se fierb în supa de vită. Din resteul de unt, făină si lapte se fierbe un sos şi se toarnă peste chiftele. Se dau un clocot. Se servesc c cu legume si restul de mărar.

Chiftelute cu sos alb

Chiftelute_cu_sos_alb

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Sosul pare interesant, chiftelele nu le fac asa.

  2. O sa incerc si eu chiftelele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.