Chiftelute cu morcov, dovlecel si fasole
PrinteazaChiftelute cu morcov, dovlecel si fasole din: morcovi, dovlecei, fasole verde conservată, mazăre conservată, cartofi, faină, pesmet, ouă, ulei.
Ingrediente:
- 1,5 kg morcovi
- 1 kg dovlecei proaspeţi
- 300 g fasole verde conservată
- 300 g mazăre conservată
- 1 kg cartofi
- 100 g faină
- 100 g pesmet
- 5 ouă
- 250 ml ulei
Mod de preparare:
Se pun legumele la fiert, se toacă mărunt şi se amestecă cu faină, ou şi verdeaţă tăiată mărunt.
Se modelează chifteluţele, se dau prin pesmet şi se prăjesc în ulei, bine încins înainte, pe ambele feţe.
Sunt mai gustoase servite cu smântână şi verdeaţă sau cu sos de roşii, în care se poate adăuga ulei de parafină.
Pofta buna!