Chifteluţe cu garnitură

Printeaza

Chifteluţe cu garnitură din: cartofi, sare, chifla, ceapa, carne tocata, ou, mustar boabe, piper, ulei, unt, faina, supa si patrunjel.

Ingrediente:Chiftelute_cu_garnitura

  • 1 kg cartofi
  • sare
  • 1 chifla veche de o zi
  • 2 cepe
  • 500 g carne tocata
  • 1 ou
  • 1 lingura mustar boabe
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri faina
  • 250 ml supa
  • 1 legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Fierbeţi cartofii în coajă 25-30 min. în apă cu sare. Scurgeţi-i, curăţaţi-i de coajă, lăsaţi-i să se răcească şi tăiaţi-i rondele.

Inmuiaţi chifla în apă călduţă. Tocaţi ceapa. Ameste­caţi 1/2 din ceapă cu pâinea stoarsă, carnea tocată, oul, muştarul, sarea şi piperul.

Cu mâinile umede formaţi 8 chiftele. Prăjiţi-le în ulei până devin crocante. Topiţi untul şi căliţi acolo ceapa rămasă.

Presăraţi făina, apoi stingeţi totul cu supă şi lapte. Fier­beţi sosul format la foc mic cea 5 min.

Spălaţi patrunjelul, curăţaţi-l şi tocaţi-l. Adăugaţi-l în sosul de mai sus, apoi turnaţi-l peste cartofi, condimentaţi-i şi serviţi-i alături de chifteluţe.

Da­că doriţi, ornaţi mâncarea cu crenguţe de patrunjel.

 

Chifteluţe cu garnitură

Chiftelute_cu_garnitura

Poftă bună!

 

 

 

 


poate iti place si:

Chiftele

Chifteluțe de Curcan la Air Fryer cu Crustă Crocantă

Chifteluțe de Curcan la Air Fryer cu Crustă Crocantă din: carne de curcan, ceapa, usturoi, pesmet, ou, marar, sare, piper, ulei. Dacă sunteți în căutarea unei alternative sănătoase și delicioase la chifteluțele tradiționale, atunci rețeta noastră de Chifteluțe de Curcan la Air Fryer este soluția perfectă. Prin gătirea lor în air fryer, obțineți o crustă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.