Chiftelute cu aroma de capere

Printeaza

Chiftelute cu aroma de capere din: chifla, lapte, ceapa, unt, carne tocata, mustar, maghiran, patrunjel, sare, piper, ulei, capere si fileuri de sardele.

Ingrediente:Chiftelute_cu_aroma_de_capere

  • 1 chifla veche de-o zi
  • circa 75 ml lapte caldut
  • 1 ceapa
  • 60 g unt
  • 600 g carne tocata mixta
  • 5 oua
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 4 linguri patrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura capere
  • 2 fileuri de sardele

 

Mod de preparare:

Chifla se înmoaie în lapte. Se curăţă ceapa şi se toacă; se căleşte într-o lingură de unt încins.

Se frământă carnea tocată cu pâinea stoarsă, 1 ou, muştar, ceapă, maghiran şi 2 linguri de pătrunjel.

Se sărează şi se piperează; se modelează din această compoziţie cca 8 chiftele mici, se presează şi se prăjesc în 2 linguri de ulei, la foc mijlociu, cca 4-5 min. pe fiecare parte.

Restul de unt se aşază într-un bol. Se toacă sardelele scurse şi caperele şi se înglobează în unt, împreună cu restul de pătrunjel.

Se aşază pe chifteluţe câte o porţie mică din acest amestec şi se lasă să se topească. In restul de ulei încins se prăjesc 4 ouă ochiuri, se sărează şi se servesc împreună cu chifteluţele.

Chiftelute cu aroma de capere

Chiftelute_cu_aroma_de_capere

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.