Chifteluţe crocante din frunze de sfeclă şi ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftelute crocanta din frunze de sfecla si ciuperci din: frunze de sfecla, ciuperci, oua, parmezan, faina, usturoi, ulei de masline extravirgin, faina, pesmet, ou si ulei de arahide.

Ingrediente:Chifteluţe crocante din frunze de sfeclă şi ciuperci

pentru chifteluţe:

  • 400 g frunze de sfeclă
  • 250 g ciuperci champignon
  • 2 ouă
  • 2 linguri parmezan ras
  • 100 g făină albă
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin

pentru prăjit:

  • 50 g faină albă
  • 100 g pesmet
  • 1 ou
  • 400 ml ulei de arahide sau de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Spală şi curăţă frunzele de sfeclă, taie-le julien şi fierbe-le câteva minute în apă clocotită cu sare. Scurge-le bine şi toacă-le, apoi pune-le într-un castron. Adaugă 2 ouă, parmezanul ras şi 100 g făină.

Spală şi curăţă ciupercile, apoi prăjeşte-le întregi în uleiul de măsline încins, împreună cu usturoiul şi un praf de sare, timp de 10 minute la foc mare.

Scoate-le, scurge-le şi toacă-le mărunt cu cuţitul. Adaugă ciupercile în compoziţia cu mangold, sărează şi pune nucşoară rasă, după gust, apoi amestecă bine.

Formează chifteluţe rotunde, apoi trece-le prin făină, ou bătut şi pesmet. Pune-le în uleiul de arahide sau de floarea-soarelui încins şi prăjeşte-le, scoate-le pe hârtie absorbantă şi serveşte-le calde.

Chifteluţe crocante din frunze de sfeclă şi ciuperci

Chifteluţe crocante din frunze de sfeclă şi ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.