Chiftelute crocante cu hering marinat
PrinteazaChiftelute crocante cu hering marinat din: hering marinat, cartofi, ou, faina, iaurt gras, ceapa rosie, smantana, usturoi, sare, piper, ceapa verde, verdeata, ulei.
- 150-200 g hering afumat
- 500 g cartofi
- 1 ou mare
- 2 linguri de faina
- 1 ceapa rosie
- 150 g iaurt gras
- 3 linguri de smantana
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper macinat alb si negru
- ceapa verde
- verdeata
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Curăţă cartofii, rade-i, pune peste ei sare şi lasă-i câteva minute. Stoarce-i bine. Amestecă-i cu ou, sare şi piper negru. Dă-le consistenţă cu ajutorul făinii. Modelează turtiţe, încinge uleiul şi prăjeşte-le la foc mediu, 2-3 minute pe fiecare parte.
Scoate-le pe o hârtie absorbantă. Pentru sos, amestecă iaurtul cu smântână, usturoi zdro-bit şi piper alb. Când sunt gata, aşază într-o far-furie câte o chiftea, o lingură de sos, iarăşi o chiftea, şi tot aşa până obţii un turnuleţ estetic.
Aşază în vârf un moţ de sos, pune hering marinat, ceapă roşie şi piper negru.
Chiftelute crocante cu hering marinat
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/chiftelute-crocante-cu-hering-marinat html