Chiftelute de conopida

Printeaza

Chiftelute de conopida din: conopida, faina, patrunjel, usturoi, oua, chimen, scortisoara, turmeric, ulei, iaurt, coaja de lamaie, zeama de lamaie si ulei de masline.

Ingrediente:Chiftelute_de_conopida

  • 1 conopida, rupta in florete
  • 120 g faina
  • 2 linguri patrunjel
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 4 oua, batute
  • 1 1/2 lingurita chimen
  • 1 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 turmeric
  • ulei pentru prajit

pentru sosul de iaurt:

  • 300 g iaurt gras
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingura ulei de masline

 

Mod de preparare:

Fierbe bucheţelele de conopidă în apă sărată timp de 15 min, apoi scurge-le. Amestecă într-un castron făina, pătrunjelul, usturoiul, ouăle, mirodeniile, puţină sare şi piper şi bate bine până iese un aluat. Adauga conopida caldă, amestecând bine să se mai zdrobească floretele.

Prăjeşte-le în ulei, câte o lingură o dată, până se rumenesc. Pentru sos, amestecă toate ingredientele într-un castron.

Chiftelute de conopida

Chiftelute_de_conopida

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. bune cu scortisoara 🙂

  2. Nu am mancat pana acum chiftele de conopida 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.