Chiftele de vită şi cartofi

Printeaza

O reteta de chiftele de vita si cartofi din: carne de vita, concentrat de vita, sos worcestershire, mazare, piure de cartofi, oua batute, pesmet, ulei vegetal si fasole gatita.

Ingrediente:Chiftele de vită şi cartofi

  • 400 g carne slaba de vita, tocata
  • 1 cub concentrat de vita pentru supa
  • 50 g faina
  • 2 linguri de sos Worcestershire
  • 140 g de mazare congelata
  • 450 g piure de cartofi
  • 2 oua batute
  • 85 g de pesmet
  • ulei vegetal, pentru prajit
  • fasole gatita in sos tomat, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se încinge o tigaie mare. Se căleşte carnea fără ulei până se rumeneşte, fărâmiţând-o cu o furculiţă. Se sfărâmă deasupra cubul de concentrat, se presară o lingură de făină şi se amestecă bine. Se adaugă sosul worcestershire şi mazărea.

Se răstoarnă amestecul într-un bol şi se lasă să se răcească un pic, înainte de a adăuga piureul. Se modelează şase chiftele. Se presară cu făina rămasă, apoi se dau prin ou bătut şi prin pesmet. Se lasă să se odihnească cel puţin 10 minute, chiar mai mult dacă dispui de timp.

Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se prăjesc chiftelele trei-patru minute pe fiecare parte, până prind o culoare auriu-maronie. Se scurg de ulei pe un şervet de bucătărie. Se condimentează cu un pic de sare şi se servesc cu fasole.

Chiftele de vită şi cartofi

Chiftele de vită şi cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.