Chiftele cu sos de roşii

Printeaza

O reteta de chiftele cu sos de rosii din: carne de vita, usturoi, ulei de arahide, pasta de tomate, ou, boia iute, chimen, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Chiftele cu sos de roşii

  • 1 kg carne de vită tocată
  • 3 căţei de usturoi
  • 5 linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
  • 500 ml apă
  • 150 g pastă de tomate
  • 1 ou
  • 1 linguriţă boia iute
  • 1 linguriţă chimen râşnit
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune într-un castron carnea tocată, sare şi piper, după gust, oul, 1 căţel de usturoi curăţat şi tocat mărunt, boiaua şi jumătate din chimen.

Amestecă bine cu o lingură de lemn, până când obţii o compoziţie omogenă şi elastică. Udă-ţi mâinile cu apă rece şi modelează din această compoziţie chifteluţe de mărimea unei nuci.

Taie lamele usturoiul rămas. încinge uleiul într-o tigaie şi căleşte usturoiul, apoi toarnă pasta de tomate şi apa. Sărează şi piperează, după gust.

Adaugă chimenul rămas şi pătrunjelul tocat. Pune chiftelele în sos şi lasă-le să fiarbă, întorcându-le o dată la circa 3 minute, în aşa fel încât să se pătrundă uniform.

Dă focul mic şi lasă-le să fiarbă încet timp de 15 minute, stropindu-le frecvent cu sos. Serveşte-le fierbinţi.

Chiftele cu sos de roşii

Chiftele cu sos de roşii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.