Chiftele de praz cu sos de roşii

Printeaza

O reteta de chiftele de praz cu sos de rosii din: praz, oua, chifla, sare, pesmet, faina, ulei, rosii, foaie de dafin, boabe de piper, sare, zahar si lamaie.

Ingrediente:Chiftele de praz cu sos de roşii

  • 4-5 fire de praz
  • 2 oua
  • 1 chifla inmuiata in apa
  • sare
  • cateva linguri pesmet
  • faina
  • ulei

pentru sos:

  • 1 kg rosii
  • 1 foaie de dafin
  • 2 boabe de piper
  • sare
  • putin zahar
  • 1/2 lamaie

 

Mod de preparare:

Tai prazul bucăţi şi îl fierbi împreună cu puţină sare. Păstrezi zeama obţinută. Când s-a înmuiat (nu prea tare) prazul, scurgi chifla de apă şi o dai împreună cu prazul prin maşina de tocat.

Adaugi ouăle, sare, piper şi pesmet (cât să iasă o pastă bună de modelat), lei câte o lingură din această compoziţie şi prăjeşti în ulei încins pe amândouă părţile.

Pregăteşti sosul aşa: Roşiile tăiate bucăţi le dai prin sită, le amesteci cu zeama de praz. Le fierbi 10-15 minute împreună cu foaia de dafin, zahăr şi uleiul care a rămas de la prăjeală, sare, piper şi felii de lămâie.

Serveşti sosul separat, lângă chiflele prăjite.

Chiftele de praz cu sos de roşii

Chiftele de praz cu sos de roşii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.