Chiftele pescaresti

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de chiftele pescaresti din: peste, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, ceapa, usturoi, oua, patrunjel verde, sare, piper, ulei, dovlecel, salata verde, zeama de lamaie, sare.

Ingrediente:Chiftele pescaresti

  • 500 fileuri de peşte
  • 2 cartofi potriviţi
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 ouă
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei pentru prăjit
  • 3 linguri făină

 

Ingrediente garnitura:

  • 400 g cartofi
  • 1 dovlecel
  • salată verde
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură ulei
  • sare

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii, morcovul şi rădă­cinile de pătrunjel şi de păstârnac, se spală şi se fierb în apă cu sare, apoi se scurg. Fileurile de peşte se trec prin maşina de tocat împreună cu legume­le fierte şi ceapa.

Se adaugă usturoiul zdrobit, ouăle bătute uşor, sare, piper, după gust, pătrunjel verde tocat mă­runt şi se amestecă bine.

Din compoziţie se formează chiftele, se trec prin făină şi se prăjesc în ulei bine încins.

Separat, se fierb cartofii curăţaţi de coajă şi dovlecelul pentru garnitură, cu tot cu coajă, în apă cu sare. Se scurge apa în care au fiert şi se taie

Salata verde se asezonează cu un sos preparat din ulei, zeamă de lămâie, sare şi se serveşte alături de chiftelele de peşte, de cartofi şi dovlecel.

Chiftele pescaresti

Chiftele pescaresti

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.