Chiftele de miel cu feta

Printeaza

Chiftele de miel cu feta din: ceapă, carne tocată de miel, usturoi, oua, ulei, chimen, pesmet, piper, sare, pătrunjel, roşii în bulion, ulei, vin roşu sec, zahăr, feta.

Chiftele_de_miel_cu_feta

Ingrediente:

  • 1 ceapă mică
  • 500 g carne tocată de miel
  • 6 căţei usturoi
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei
  • chimen măcinat
  • 3 linguri pesmet
  • piper
  • sare
  • 1 legătură pătrunjel

Pentru sos:

  • 1 conservă mare roşii în bulion
  • 1 lingură ulei
  • 1 ceapă
  • 125 ml vin roşu, sec
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare
  • chimen măcinat
  • piper

Pentru servit:

  • 250 g feta

Mod de preparare:

Se pregăteşte întâi sosul, pen­tru care, în ulei încins, se căleşte ceapa tocată, amestecând-o. Se lasă 5 minute, se adaugă roşiile, vinul, zahărul, sarea, piperul şi chimenul.

Se reduce flacăra, se acoperă vasul şi se lasă la foc mic 20 de minute, amestecând din când în când.

La robot, se amestecă uleiul, usturoiul, ceapa, pătrunjelul, chimenul, piperul şi sarea şi apoi se adaugă ouăle. Se amestecă, se adaugă pesmetul şi carnea to­cată.

Se modelează chiftele care se pun în tava mare de aragaz, tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor pentru 15 minute.

Se scot, se pun in sos şi se lasă la fiert 15 minute, acoperite. Apoi, se pune brânza felii şi se mai dab la cuptor 15 minute.

Chiftele de miel cu feta

Chiftele_de_miel_cu_feta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.