Chiftele cu merisoare

Printeaza

Chiftele cu merisoare din: ulei de floarea soarelui, ceapa, nucsoara, carne tocata de vita, merisoare, galbenus si sos de merisoare.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 1/2 lingurita de nucsoara
  • 500 g carne tocata de vita
  • 100 g merisoare uscate
  • 1 gabenus
  • sos de merisoare, pentru servit (optional)

 

Mod de preparare:

Incinge jumătate din cantitatea de ulei într-o crăticioară. Adaugă ceapa şi soteaz-o până se înmoaie, pune măcişul şi mai amestecă 1 minut. Lasă să se răcească.

Pune carnea tocată într-un castron împreună cu ceapa, merişoarele, gălbenuşul şi asezonează. Amestecă bine cu mâinile, apoi formează chiftele de mărimea unei nuci.

Incinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Toarnă uleiul rămas într-o tavă şi tăvăeşte bine chiftelele prin el. Dă-le la cuptor 20 de minute, până se pătrund. Serveşte cu sos fierbinte de merişoare.

Chiftele cu merisoare

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am mai auzit de asa ceva pana acum

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.