Chiftele la tava cu carne tocata si nuca

Printeaza

Chiftele la tava cu carne tocata si nuca din: cartofi, arpacaş, faină de grâu, piper, sare, carne tocată, ceapa, miez de nucă pisată, migdale amare prăjite în unt, usturoi, suc de roşii, pătrunjel proaspăt.

Chiftele la tava cu carne tocata si nuca

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi fierţi
  • 2 pahare arpacaş fin
  • 1 lingură faină de grâu
  • piper şi sare, după gust

Penttru umplutura:

  • 1,5 kg carne tocată
  • 2 cepe mijlocii, tăiate mămnt
  • 2 linguri miez de nucă pisată
  • 1 linguriţă migdale amare prăjite în unt, mărunţite
  • sare şi piper după gust

Pentru sos:

  • 4 cepe mijlocii, tăiate foarte mărunt
  • 1 lingură faină de grâu
  • 7 căţei usturoi pisat
  • 5 pahare suc de roşii
  • pătrunjel proaspăt, tocat fin

Mod de preparare:

Se fierb cartofii curăţaţi de coajă şi se zdrobesc cu o furculiţă. Arpacâşul, spălat şi lăsat o oră în apă la înmuiat, se stoarce cu mâna şi se trece prin maşina de tocat, împreună cu ceapa.

Se amestecă arpacaşul cu cartofii şi faina, se condimentează şi se sărează. Cu palmele umezite bine cu apă de- la frigider se întinde compoziţia rezultată într-o tavă unsă bine cu ulei.

Se întinde deasupra uniform umplutura, preparată prin omogeni­zarea perfectă a ingredientelor. (După preferinţă, se pot întinde şi câte două straturi succesive).

Se unge deasupra cu ulei şi se introduce în cuptor, la foc slab. Se lasă până se rumeneşte frumos şi se taie în romburi, cu un cuţit înmuiat în apă foarte rece.

Se servesc calde, cu iaurt cu usturoi pisat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.