Chiftele la cuptor
PrinteazaChiftele la cuptor din: amestec de carne, ceapa verde, usturoi, patrunjel, marar, paine, oua, faina, sare si piper.
- 1,5 kg carne amestec (porc, vita)
- 1 legatura ceapa verde sau uscata
- 4-5 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- 3 felii de paine
- 3 oua
- faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui carnea tocată într-un castron, adaugi pâinea înmuiată în apă şi stoarsă bine, usturoiul pisat, ceapa verde sau uscată, tăiată mărunt, pătrunjelul şi mărarul, la randul lot tocate marunt. Adaugi ouale, sare si piper dupa gust si amesteci totul bine pana la omogenizare. Lasi compozitia 10-15 minute sa se odihneasca, pentru a se patrunde aromare.
Iei compozitia de carne cu o lingura si formezi chiftele de marimea dorita. Treci chiftelele prin faina, le modelezi uniform si le asezi intr-o tava in care pui hartie de copt. Introduci tava in cuptorul preincalzit, pana se rumenesc frumos. Procedezei la fel pana se termina toata compozitia.
Chiftele la cuptor
Pofta buna!
Nu am facut niciodata chiftele la cuptor!