Chiftele la cuptor cu sos

Printeaza

Chiftele la cuptor cu sos din: carne tocata de vita, paine, ou, ceapa, ulei, sare, piper, unt, faina, vin.

Ingrediente:Chiftele_la_cuptor_cu_sos

  • 750 g carne tocata de vita
  • 3 felii paine de-o zi
  • un ou
  • o ceapa
  • o lingura ulei
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 25 g unt
  • o lingura faina
  • 500 ml vin

 

Mod de preparare:

Carnea se amestecă cu cea­pa tocată mărunt, oul bătut si pâinea înmuiată în apă si bine presată. Se potriveşte gustul de sare si piper şi, cu mâna umezi­tă, se formează chiftelele. Intr-o tavă unsă cu ulei se asază chiftelele şi se coc.

Intre timp, într-o tigaie se topeşte untul, se adaugă făina si se lasă să se călească puţin. Se stinge cu vin, se amestecă desfăcând făina, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă să fiarbă cât se doreşte a fi de gros.

Se servesc chiftelele coapte cu sosul de vin.

Chiftele la cuptor cu sos

Chiftele_la_cuptor_cu_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.