Chiftele hamburgheze

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftele hamburgheze din: carne tocata, piept de porc, ceapa, usturoi, ou, chifle, ulei de floarea soarelui, nucsoara, maghiran, busuioc, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Chiftele hamburgheze

  • 500 g carne tocată (amestec vită şi porc)
  • 100 g piept de porc
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ou
  • 2  chifle mai vechi
  • ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
  • nucşoară
  • măghiran
  • busuioc
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Inmoaie chiflele în apă. Stoarce-le şi sfarâmă-le cu degetele. Toacă ceapa şi usturoiul, apoi căleşte-le împreună cu carnea tocată şi pieptul de porc tocat.

Amestecă totul cu chiflele sfarâmate, oul bătut, sare, piper, ierburile aromatice tocate şi puţină nucşoară rasă.

Frământă compoziţia, apoi formează chîfteluţe de mă¬rimea unei nuci (pe care le poţi presa puţin).

Prăjeşte-le în baie de ulei, intr-o tigaie neaderentă, scoate-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă şi serveşte-le fierbinţi.

Chiftele hamburgheze

Chiftele hamburgheze

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.