Chiftele dulci- acrisoare

Printeaza

Chiftele dulci- acrisoare

Ingrediente:Chiftele dulci- acrisoare

  • 50 g pesmet
  • 700 g carne tocată de vită
  • 2 cepe
  • 2 ouă
  • sare, piper, ulei

Pentru sos:

  • 1 lingură cu făină
  • 75 ml sos de soia
  • 75 g zahăr brun
  • 75 ml oţet de soia
  • 50 g bulion

Preparare:

Amestecă bine carnea tocată cu ouăle, sare, piper, pesmet şi ceapă tocată.Cu palmele umede modelează chiftelele. Aşază-le într-o tavă unsă cu ulei şi dă-le la cuptor pentru 20 de minute sau prăjeşte-le în baie de ulei.

Pune într-o tigaie sosul de soia, oţetul şi zahărul. Lasă pe foc până când se dizolvă tot zahărul. Adaugă apoi pasta de tomate şi făina.

Când sosul s-a legat bine, adaugă chiftelele şi mai lasă să dea câteva clocote, în sos mai poţi adăuga şi un morcov tăiat mai mare.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bune aceste chiftele. Ieri i-am facut fetitei mele si se pare ca i-au placut.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.