Chiftele din peste cu sos de hrean

Printeaza

Chiftelte din peste cu sos de hrean din: file de peste, franzela, lapte, oua, usturoi verde, ulei, sare, piper, hrean, lamaie, smantana, chives.

Ingrediente:Chiftele_din_peste_cu_sos_de_hrean

  • 1250 kg file de peste
  • 1 felie franzela
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 fir de usturoi verde
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

sos:

  • 4-5 linguri hrean ras
  • 1 lamaie
  • 400 ml smantana grasa
  • cateva fire de chives

 

Mod de preparare:

Curăţaţi fileurile de eventu­alele oase rămase, spălaţi-le, ştergeţi-leşidaţi-leprin maşina de tocat. înmuiaţi franzela în lapte, apoi stoarceţi-o bine şi mărunţiţi-o cu furculiţa. Amestecaţi carnea de peşte cu franzela mărunţită, adăugaţi ouăle bătute, usturoiul tocat cât mai mărunt (eventual, într-un mojar), sare şi piper, după gust.

Amestecaţi bine ingredientele pentru a obţine o compoziţie omogenă. Formaţi chifteluţe, cu mâini­le umede şi prăjiţi-le în ulei. Scoateţi-le pe şerveţele. Pen­tru sos, amestecaţi hreanul ras cu zeama de lămâie, apoi adăugaţi smântână şi fire de chives.

Chiftele din peste cu sos de hrean

Chiftele_din_peste_cu_sos_de_hrean

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu cateva chiftele 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.