Chiftele din pastarnac si nuci
PrinteazaChiftele din pastarnac si nuci
- 1 kg păstârnac
- 3 cartofi
- 1 ceapă mică
- 2 căţei de usturoi
- 1 cană nucă măcinată
- 3-4 linguri pesmet
- cimbru
- piper
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare. Cureţi păstârnacul, usturoiul şi ceapa de coajă, apoi dai păstârnacul pe răzătoarea mică, ceapa o tai mărunt, iar usturoiul îl pisezi.
După ce au fiert cartofii, îi pasezi şi îi amesteci cu păstârnacul, ceapa, nuca măcinată, usturoiul, sare şi piper după gust.
Formezi apoi chiftele pe care le tăvăleşti prin pesmetul amestecat cu cimbru. Ungi o tavă cu ulei, aşezi chiftelele cu grijă şi le coci la foc potrivit.
Poftă bună!
Au iesit cam fade chiftelele de pastarnac.