Chiftele delicioase

Printeaza

Se curăţă de membrană 8 cârnaţi de porc de bună calitate şi se modelează din carnea fiecăruia câte 3 chiftele. Se prăjesc într-un pic de ulei 5 minute, până devin aurii. Intre timp, se fierbe 1 kg de cartofi tăiaţi în felii groase 10 minute, până devin fragezi. Se adaugă în tigaie, alături de cârnaţi, 2 ardei graşi roşii curăţaţi de seminţe şi tăiaţi felii, apoi se mai prăjesc 4 minute.

Se aruncă 2 căţei de usturoi striviţi şi câte 1 linguriţă de: coriandru măcinat, praf de ardei iute şi chimion măcinat. Se prăjesc 1 minut, apoi se răstoarnă 1 conservă de 400g de fasole roşie, 2 conserve a câte 400g de roşii tocate şi 2 linguriţe de zahăr fin.

Se lasă la fiert 5 minute, până ce prinde consistenţă de sos, iar chiftelele sunt gata. Se scurg cartofii, apoi se zdrobesc grosier. Se încorporează 5 linguri de iaurt grecesc şi 1 legătură de chives tocat şi se serveşte cu chiftele.

Chiftele delicioase

Chiftele delicioase

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.