Chiftele de vita cu ciuperci sote

Printeaza

Chiftele de vita cu ciuperci sote din: ceapa, usturoi, ulei, marar, mustar cu boabe, vita, pesmet, ou, unt, ciuperci salbatice, paprika, faina, supa de vita, coniac, mustar dijon, pasta de rodii, smantana, zahar, tagliatelle, orez, cartofi sotati

Ingrediente: Chiftele_de_vita_cu_ciuperci_sote

  • 1 ceapă, tocată fin
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 legătură mică de mărar, tocată grosier, plus 1 lingură de mărar tocat
  • 2 linguri de muştar cu boabe
  • 400g carne tocată de vită
  • 100g de pesmet proaspăt
  • 1 ou mediu, bătut
  • 25g de unt
  • 400g de ciuperci sălbatice
  • 1/2 linguriţă de paprika afumată
  • 1 lingură de făină
  • 400ml supă de vită
  • 150ml de coniac
  • 2 linguriţe de muştar Dijon
  • 1 lingură pastă de roşii
  • 300ml de smântână
  • 1 praf de zahăr
  • tagliatelle cu unt, orez sau cartofi sotati, pentru servit

Mod de preparare:

Căleşte la foc mic ceapa şi usturoiul în 1 lingură de ulei, până când se înmoaie bine.

Lasa-le să se răcească 10 minute, apoi transferă-le intr-un bol mare, alături de mărarul tocat fin, 1 lingură de muştar cu boabe, carnea tocată, pesmetul, oul, 1 linguriţă de sare si puţin piper negru.

Combină totul direct cu mâinile, apăsând bine carnea pentru a o frăgezi în timp ce o amesteci cu celelalte ingrediente.

Incinge restul de ulei într-o tigaie mare si pregateste chiftele de carne, în transe mici, până când se rumenesc – adaugă puţin ulei suplimentar la final, dacă e nevoie. Lasă deoparte chiftelele, într-o farfurie.

Adauga untul în tigaie si prâieste ciupercile la temperatură foarte mare, până când zeama din ele se evaporă, iar ciupercile devin aurii. Dă focul mai mic si încorporează paprika si făina, amestecând timp de 1 minut.

Adaugă supa si coniacul si da-le în clocot, culegând eventualele bucăţi mici de carne râmase în tigaie.

Transferă ciupercile pe o farfurie, cu ajutorul unei spumiere.

Fierbe sosul 3 minute, apoi încorporează 1 lingură de muştar cu boabe cantitatea rămasă din mustarul Dijon, pasta de roşii si smântână.

Fierbe sosul până când scade din nou si are o consistenta potrivită – va dura până la 15 minute, în funcţie de tigaia pe care o foloseşti. Pune la loc în tigaie chiftelele si zeama lăsată de ele si fierbe-le la foc mic până când se pătrund.

Adaugă ciupercile pentru a se reîncălzi si asezonează după gust, adăugând un vârf de zahăr, dacă e nevoie.

Presară deasupra mărarul rămas si mănâncă tocana cu tagliatelle cu unt, orez sau cartofi sotati.

Chiftele de vita cu ciuperci sote

Chiftele_de_vita_cu_ciuperci_sote

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.