Chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor

Printeaza

O reteta  de chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor din: carne tocata de vita, ceapa, oua, patrunjel, marar, gris, cartofi, ceapa, suc de rosii, lapte, zeama de carne, faina si ulei.

Ingrediente:Chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor

  • 500 g carne tocată de vită
  • 2 cepe mici
  • 2 ouă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • 1 ceaşcă de griş
  • 500 g cartofi noi

pentru sos:

  • 1 ceapa
  • 200 ml suc de rosii proaspat
  • 100 ml lapte
  • 150 ml zeama de carne
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura cu ulei

 

Mod de preparare:

Pune cartofii noi bine spălaţi la fiert în apă cu sare. Taie cepele mărunt, toacă fin pătrunjelul şi mărarul şi amestecă-le pe toate cu carnea tocată. Sărează, adaugă ouăle, grişul şi apa (cât cuprinde, adică circa 100 ml la aceste cantităţi) şi amestecă până la omogenizare.

Modelează chiftelele şi pune-le la copt, în cuptorul preîncălzit, într-o tavă tapetată cu hârtie. Coace-le la foc mediu 30 de minute pe o parte, apoiîntoarce-le, măreşte flacăra şi lasă-le 15 minute.

Cât timp se coc chiftelele, prepară sosul: încinge uleiul şi căleşte ceapa tăiată mărunt. Când devine cristalină, adaugă făina, apoi zeama de carne (sau apă), sucul de roşii, laptele şi busuiocul şi lasă 2-3 minute la fiert.

Serveşte-le cu garnitură de cartofi noi fierţi şi sos alb sau de roşii şi, după preferinţă, alături de o salată de roşii cu ceapă şi măsline.

Chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor

Chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.