Chiftele de varza si conopida

Printeaza

Chiftele de varza si conopida din: conopida, varza alba, oua, faina, cascaval, sare, piper, ulei, pesmet, marar, patrunjel.

Ingrediente:Chiftele de varza si conopida

  • 250 g conopida
  • 250 g varza alba
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper
  • ulei, pentru prajit
  • 300 g pesmet sau faina
  • marar si patrunjel, pentru decor

 

Mod de preparare:

Cureţi varza şi conopida. Dai pe răzătoarea mare caşcavalul, îl pui într-un bol şi-l amesteci cu ouăle. Rupi în bucheţele conopida şi o fierbi. O scurgi într-o sită şi o dai la blender. Piureul obţinut îl pui într-un castron.

Tai varza fin şi o căleşti în ulei 5-8 minute, cu sare şi piper, după gust. O amesteci cu piureul de conopidă şi adaugi amestecul de caşcaval cu ouă. Pui făina, mai condimentezi dacă este nevoie şi amesteci bine ingredientele.

Din compoziţia obţinută formezi gogoşele, le aplatizezi în palmă, le treci prin pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei până se rumenesc. Le serveşti calde, ornate cu frunzuliţe de mărar şi pătrunjel, dar sunt excelente si reci.

Chiftele de varza si conopida

Chiftele de varza si conopida

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.