Chiftele de varza cu cascaval si marar

Printeaza

Chiftele de varza cu cascaval si marar din: varză albă, conopida, oua, faina, cascaval, pesmet, sare, piper, ulei, marar, patrunjel, busuioc.

Chiftele_de_varza_cu_cascaval_si_marar

Ingrediente:

  • 500 g varză albă
  • 1 conopidă
  • 4 ouă
  • 300 g făină
  • 200 g caşcaval
  • 300 g pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei, pentru prăjit
  • mărar tăiat mărunt
  • pătrunjel tocat fin
  • busuioc, opţional

Mod de preparare:

Rupi conopida în bucheţele, o speli sub jet de apă şi o pui la fiert 10 minute (din momentul în care începe să clocotească apa). O laşi la răcit şi o zdrobeşti cu furculiţa. Desfaci primele foi de la varză, pe care nu le foloseşti.

Restul verzei îl tai fideluţă şi căleşti, 10 minute, cu sare şi piper. O dai deoparte. Razi caşcavalul şi îl amesteci cu ouăle bătute, apoi torni compoziţia peste varză, pui conopida zdrobită, pătrunjelul, mărarul şi amesteci.

Presari făina, amesteci bine compoziţia şi, dacă e cazul, potriveşti de sare şi piper. Formezi chifteluţe, le treci prin pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei.

Chiftele de varza cu cascaval si marar

Chiftele_de_varza_cu_cascaval_si_marar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.