Chiftele de urzici si cartofi

Printeaza

Chiftele de urzici si cartofi din: urzici, cartofi, paine neagra, ou, faina, ceapa, ulei, marar, piper, sare.

Ingrediente:Chiftele_de_urzici_si_cartofi

  • 1/2 kg urzici
  • 3 cartofi
  • 100 g paine neagra
  • 1 ou
  • 30 g faina
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura marar sau patrunjel
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Alegi urzicile, le speli bine şi le fierbi, după care le scurgi. Decojeşti cartofii, îi tai în cuburi şi îi fierbi, înmoi pâinea în apă rece. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o înăbuşi în ulei şi puţină apă, până scade şi se înmoaie.

Pasezi urzicile scurse împreună cu pâinea stoarsă, cartofii daţi pe râzătoare şi ceapa fiartă. Adaugi făina, oul, mărarul sau pătrunjelul, sare şi piper după indicaţiile medicului. Omogenizezi amestecul.

Modelezi chiftele din acest amestec şi le treci prin făină. Le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. Le laşi să se coacă pe o parte, după care le întorci pe partea cealaltă, să se rumenească.

Chiftele de urzici si cartofi

Chiftele_de_urzici_si_cartofi

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.