Chiftele de somon cu salata de cruditati

Printeaza

Chiftele de somon cu salata de cruditati din: somon, ghimbir, pasta de curry, sos de soia, coriandru, ulei, lamaie, castravete, morcovi, otet, indulcitor.

 

Ingrediente: Chiftele_de_somon_cu_salata_de_cruditati

  • 400 g file de somon fără piele şi oase
  • 1 linguriţă ghimbir ras
  • 1 lingură pastă de curry roşu
  • 1 linguriţă sos de soia
  • 1/2 legătură coriandru verde
  • 1/2 lingură ulei
  • 1 lămâie

Ingrediente salată:

  • 1 castravete
  • 2 morcovi
  • 2 linguri oţet de vin alb
  • îndulcitor

 

Mod de preparare:

Peştele se pasează într-un castron cu ghimbirul, pasta de curry şi sosul de soia; se adaugă 2/3 din cantitatea de coriandru, tocat.

Cu mâinile umezite, din această compoziţie se modelează chifteluţe care se ung cu puţin ulei.

Se prăjesc apoi într-o tigaie de teflon, până ce devin crocante, cca 4 min. pe fiecare parte.

Se decojesc castravetele şi morcovii şi se taie fâşii cu dispozitivul de curăţat.

Se aşază într-un castron, se toarnă oţet, se adaugă îndulcitor şi se presară restul de frunze de coriandru. Se taie lămâia felii.

Chifteluţele se servesc cu salata de legume şi se decorează cu felii de lămâie.

Drept garnitură se poate oferi orez sau paste din făină de hrişcă, eventual şi cartofi fierţi.

 

Chiftele de somon cu salata de cruditati

Chiftele_de_somon_cu_salata_de_cruditati

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.