Chiftele de pui
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftele cu: carne de pui, paine, oua, ceapa rosie, patrunjel, pesmet, faina, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 felii de pâine
- 2 ouă
- 1 ceapă roşie
- 800 g de piept de pui
- pătrunjel
- pesmet
- făină
- ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se înmoaie în apă călduţă cele două felii de pâine. Se curăţă ceapa şi se spală, apoi se taie sferturi. Se spală pătrunjelul şi se rup frunzele. Carnea de pui, pâinea, ceapa şi pătrunjelul se dau prin maşina de tocat. Pasta obţinută se amestecă cu cele două ouă, apoi se condimentează cu sare şi pip după gust. Se pune uleiul la încins într-o tigaie înaltă sau ceaun.
Cu mâinile umezite se formează mingiuţe din aluatul obţinut. Se pot servi şi pe scobitori, sub formă de frigărui.
Făina se amestecă cu pesmetul, în cantităţi egale, iar chifteluţele se rostogolesc prin tecul obţinut. Se pun în ulei acesta este încins şi e prăjesc la foc mediu pe toate părţile.
Chiftele de pui
Pofta buna!