Chiftele de peste si verdeturi

Printeaza

Chiftele de peste si verdeturi din: cartofi, sare, peste, piper, file afumat de peste, patrunjel, marar, maioneza, sos Tabasco, pesmet, unt, creme fraiche, capere, lamaie, zahar.

Ingrediente:Chiftele de peste si verdeturi

  • 250 g cartofi sare
  • 150 g file proaspăt de peşte
  • piper
  • 150 g file afumat de peşte
  • 2 linguri de pătrunjel tocat
  • 3 linguri de mărar tocat
  • 3 linguri de maioneză
  • sos Tabasco
  • pesmet
  • 80 g unt
  • 2 linguri de creme fraîche
  • 2 linguriţe de capere tocate
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 priza de zahăr

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul în prealabil la 200 °C. Se curăţă cartofii, se spală, se taie cuburi mai mari şi se fierb în apă cu sare.

După ce cartofii au fiert, apa se varsă.

Se condimentează peştele cu sare şi piper şi se ambalează strâns în folie de aluminiu unsă cu unt.

Se bagă timp de 12-15 minute la cuptor, după care se scoate şi se deschide pachetul.

Se scurge zeama peste cartofii fierţi, care apoi se zdrobesc.

Se curăţă peştele afumat ,de piele şi de oase, se taie mărunt peştele copt apoi se amestecă cu cartofii.

Se adaugă jumătate din cantitatea de ierburi şi 1 lingură de maioneză.

Se condimentează cu sos Tabasco, sare şi piper. Se formează 8 chifteluţe, se dau prin pesmet şi se aplatizează puţin.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se unge cu 1 lingură de unt.

Cu restul de unt (topit) se ung chifte-luţele şi se aşează în tavă. Chiftelele se dau la cuptor cca. 20 de minute la 220 °C.

Restul ierburilor se amestecă cu creme fraiche şi cu maioneza rămasă, apoi se adaugă caperele scurse de zeamă.

Se asezonează cu sare, piper, zeamă de lămâie şi zahăr.

Chifteluţele se servesc cu sosul de ierburi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.