Chiftele de peste la cuptor

Printeaza

Chiftele de peste la cuptor din: file de cod, usturoi, telina, paine, patrunjel, oua, ulei, faina, sare, piper, spanac, suc de rosii, ceapa, unt, mozzarella.

Ingrediente:Chiftele_de_peste_la_cuptor

  • 500 g file de cod fiert
  • 6 catei usturoi
  • 1 fir telina
  • 4 felii pâine
  • o legatura pătrunjel
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 500 ml suc de roşii
  • 200 g spanac
  • o ceapa
  • 20 g unt
  • 3-4 felii mozzarella
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pâinea se pune la înmuiat în apă, ceapa se curăţă, se spală, se taie si se pune într-o strecurătoare. Se presară cu sare si se lasă deoparte.

Se mărunţeşte pestele fiert, se adaugă usturoiul pisat, ţelina si pătrunjelul tăiate mărunt, ceapa tocată, sarea, piperul si ouăle.

Se amestecă bine cu mâna, iar din compoziţia obţinută se formează chiftele care se trec prin făină si se rumenesc în ulei.

Pentru sos, ceapa curăţată, spălată si tăiată mărunt se căleşte în unt, se adaugă spanacul proaspăt, se lasă 2 minute, se toarnă sucul de roşii şi apoi se pun chiftelele de peste. Se lasă pe foc 10 minute.

Se potriveşte gustul de sare si piper, se pune deasupra si brânza tăiată cuburi si se lasă la cuptor pentru 10 minute.

Chiftele de peste la cuptor

Chiftele_de_peste_la_cuptor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.