Chiftele de peste cu arpagic si sos tartar

Printeaza

Chiftele de peste cu arpagic si sos tartar din: peşte alb, piure de cartofi, coaja şi suc de lămâie, arpagic, ceapa verde, sare, piper, faina, oua, pesmet alb, ulei de rapiţă sau de floarea-soarelui, maioneză, muştar, sos de hrean, ceapă eşalotă, capere, castraveciori, pătrunjel, lamaie.

Ingrediente:Chiftele_de_peste_cu_arpagic_si_sos_tartar

  • 500-600 g peşte alb
  • 450-500 g piure de cartofi
  • coaja şi sucul de la 1 lămâie
  • 2 linguri cu arpagic
  • 4 cepe verzi, tocate mărunt
  • sare şi piper măcinat
  • 2 linguri cu făină
  • 2 ouă medii, bătute
  • 150 g pesmet albulei de rapiţă sau de floarea-soarelui, pentru prăjit

Pentru sos tartar:

  • 4 linguri cu maioneză
  • 1 linguriţă cu muştar
  • 1 linguriţă cu sos de hrean
  • 1 ceapă eşalotă, decojită şi tocată mărunt
  • 1 lingură cu capere scurse şi tocate
  • 1-2 castraveciori mici, tocaţi
  • 1 lingură cu pătrunjel proaspăt, tocat
  • felii de lămâie, pentru ornat

Mod de preparare:

Aşază peştele într-o tigaie mare şi acoperă-l cu apă. Fierbe timp de 3-4 minute. Opreşte focul şi lasă peştele să se înmoaie în apă 3-4 minute, până când carnea se desprinde. Scurge-l bine.

Amestecă peştele cu piureul de cartofi, coaja şi sucul de lămâie, arpagicul şi ceapa verde şi asezonează cu sare şi piper, împarte amestecul în 12 şi formează chifteluţe.

Dă chifteluţele prin făină, apoi prin ou bătut şi în cele din urmă prin pesmet. Dacă ai timp, lasă-le puţin la rece.

Pentru a face sosul tartar, amestecă toate ingredientele şi condimentează cu sare şi piper. Toarnă-l într-un castron mic şi garniseşte cu felii de lămâie.

Incălzeşte puţin ulei într-o tigaie. Prăjeşte chifteluţele în 2-3 reprize, timp de 4-5 minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Serveşte-le imediat cu sos tartar.

Chiftele de peste cu arpagic si sos tartar

Chiftele_de_peste_cu_arpagic_si_sos_tartar

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata foarte bine chiftelutele de peste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.