Chiftele de pastarnac

Printeaza

Chiftele de pastarnac din: pastarnac, morcovi, faina, usturoi, cimbru, ceapa, bulion, rosii, supa de legume, ulei, boia, leustean, sare, piper.

Ingrediente:Chiftele_de_pastarnac

  • 400 g păstârnac
  • 2 morcovi
  • 2 linguri de făină
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă de cimbru
  • 1 ceapă mare
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri de bulion
  • 2 roşii
  • 400 ml supă de legume
  • 250 ml ulei
  • 1 linguriţă de boia dulce
  • 1 legătură de leuştean
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă păstârnacul şi morcovii, spală-le şi dă-le pe răzătoarea mare. Amestecă legumele rase, pune făină, cimbru, doi căţei de usturoi tocaţi mărunt, boia şi o jumătate de legătură de leuştean.

Omogenizează, potriveşte de sare şi piper. Formează chiftele mici şi prăjeşte-le în ulei încins.

Separat, pune la călit o ceapă, iar când a devenit aurie, adaugă bulionul şi lasă pe foc un minut, încorporează roşiile decojite şi tăiate în cubuleţe, foaia de dafin şi supa de legume. Pune capacul şi lasă-le să fiarbă 15-20 de minute.

Adaugă în sos căţeii de usturoi şi chifteluţele de păstârnac. Serveşte-le calde, cu leuştean tocat.

Chiftele de pastarnac

Chiftele_de_pastarnac

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.