Chiftele de orez cu parmezan si mozzarella

Printeaza

Chiftele de orez cu parmezan si mozzarella din: ulei de masline, ceapa, suc de rosii, supa de legume, usturoi, orez arborio, vin alb, parmezan, unt, busuioc, mozzarella, faina, sare, oua, pesmet, ulei, rucola.

Ingrediente: Chiftele_de_orez_cu_parmezan_si_mozzarella

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 500ml de suc de rosii
  • 850ml supa de legume
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 300g de orez arborio
  • 1 pahar de vin alb
  • 25g de parmezan, ras
  • 1 cubulet de unt
  • 3 linguri de busuioc tocat
  • 125g de mozzarella, taiata in 12 bucati
  • 75g de faina amestecata cu putina sare
  • 2 ouă, batute
  • 125g de pesmet uscat
  • 1,5 litri de ulei, pentru prajit
  • rucola, pentru servit

Mod de preparare:

Incinge uleiul de masline intr-o cratita cu fundul gros. Pune in ea ceapa, acoper-o cu un capac si caleste-o. Intr-o alta oala, amesteca sosul de rosii si supa si lasa-le sa se incalzeasca la foc mic.
Adauga usturoiul peste ceapa, caleste-l 30 de secunde, apoi pune orezul si amesteca pentru a-l acoperi de ulei.

Da focul mai mare, toarna vinul si lasa-l sa fiarba pana se absoarbe. Mentinand oala la foc mediu, incepe sa torni cate un polonic de supa peste orez. Trebuie sa obtii un risotto mai putin umed decat cel obisnuit, asa ca fierbe-l pana cand o lingura de lemn sta dreapta in el.

Da focul mai mare, incorporeaza parmezanul, untul si busuiocul, apoi acopera risotto 5 minute. Asezoneaza-l si transfera-l intr-o tava, pentru a se raci complet, apoi tine-l la frigider pana devine ferm.

Modeleaza risotto-ul in 12 chiftele mari. Formeaza cate o adancitura in mijlocul lor, cu ajutorul unui deget si indeasa in ea o bucata de mozzarella, apoi remodeleaza chifteaua. Tavaleste chiftelele prin faina, apoi prin ou, apoi prin pesmet si da-le la frigider 30 de minute. Incinge uleiul la 160°C intr-o cratita adanca si incinge cuptorul la 180°C.

Prajeste in baie de ulei chiftelele de risotto timp de 8-10 minute. Scurge-le pe un servet de hartie si pune-le in cuptor 6-8 minute. Presara pe ele sare, apoi lasa-le sa se raceasca doar cateva minute. Serveste-le cu rucola.

Chiftele de orez cu parmezan si mozzarella

Chiftele_de_orez_cu_parmezan_si_mozzarella

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu am mai facut pana acum chiftele de orez, sunt bune?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.