Chiftele de legume cu branza

Printeaza

Chiftele de legume cu branza din: dovlecei, cartofi, oua, usturoi, telemea, marar, sare, piper, faina.

Ingrediente:Chiftele de legume cu branza

  • 2 dovlecei
  • 2 cartofi
  • 4 ouă
  • 3 căţei de usturoi
  • 250 g telemea
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper
  • 5 linguri făină

 

Mod de preparare:

Fierbi cartofii cu tot cu coajă în apă cu sare. Când furculiţa intră cu uşurinţă în ei, îi scurgi, îi laşi la răcorit şi-i descojeşti.

Cureţi dovleceii, îi dai prin râzătoare, îi sărezi şi-i laşi la scurs 15-20 de minute, după care-i storci.

Amesteci dovleceii cu cartofii pasaţi, adaugi brânza rasă, usturoiul pisat, ouăle bătute, mărarul tocat şi piper după gust.

Formezi chiftele cu mâna umedă, le dai prin făină şi le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt.

Le ţii la cuptor 50 de minute, având grijă să le întorci la jumătatea timpului, pentru a se rumeni uniform.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.