Chiftele de ghebe

 

Ingrediente:

  • 1/2 kg de ghebe
  • 2 cartofi
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 felii de pâine
  • 2 linguri făină albă
  • condimente
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel

 

 

Mod de preparare:

Fierbi cartofii în coajă şi îi decojeşti. Desărezi ghebele, le speli foarte bine în multe ape, le dai prin maşina de tocat împreună cu cartofii, apoi adaugi usturoi pisat bine cu sare, pâinea în­muiată în apă rece şi stoarsă bine, făina, mărarul şi pătrunjelul tocate, diferite condimente, sarea şi piperul după gust.

Amesteci bine toate ingredientele până obţii o compoziţie bună pentru chiftele. Dacă nu se leagă bine compoziţia, mai pui un pic de făină albă. lei câte o lingură din compoziţie şi formezi chiftele pe care le prăjeşti în uleiul încins, în tigaie, la foc potrivit.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • chiftele de ghebe
  • chiftele din ghebe
  • chiftele cu ghebe
  • chiftele de ghebe de post
  • parjoale de ghebe
  • chiftelute de ghebe
  • chiftele de ghebe la cuptor
  • piftele din ghebe
  • parjoale cu ghebe de post
  • parjoale cu ghebe

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact