Chiftele de dovlecel

Printeaza

Chiftele de dovlecel din: dovlecei, coaja de lamaie, ceapa, ardei iute, patrunjel, sare, piper, faina, oua, ulei vegetal.

Ingrediente:Chiftele_de_dovlecel

  • 500 g dovlecei
  • coaja unei lamai
  • o ceapa mica tocata
  • un ardei iute curatat de seminte tocat
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • o lingurita de sare
  • un sfert de lingurita de piper
  • jumatate de cana de faina
  • 2 oua batute
  • ulei vegetal pentru prajit

 

Mod de preparare:

Radeti dovleceii si puneti-i între 2 şervete de bucătărie să se usuce timp de jumătate de oră. Amestecaţi într-un recipi­ent restul ingredientelor şi încorporaţi amestecând uşor dovleceii. încingeţi câteva linguri de ulei vegetal într-o tigaie la foc mediu.

Turnaţi câte o lingură din compoziţie şi aplatizati-o cu o spatulă. Prăjiţi câte 3 minute pe fiecare parte, până ce devin aurii şi crocante.

Chiftele de dovlecel

Chiftele_de_dovlecel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.