Chiftele de dovlecei cu nucsoara

Printeaza

Chiftele de dovlecei cu nucsoara din: cartofi, dovlecei, nucsoara, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Chiftele_de_dovlecei_cu_nucsoara

  • 750 g cartofi
  • sare
  • piper
  • 250 g dovlecei
  • 1 priză de nucşoară măcinată
  • 1/2 de linguriţă de oregano uscat
  • 4 linguri de ulei

 

Mod de preparare:

Cu o zi înainte, se fierb cartofii circa 20 de minute în apă clocotită cu sare, după care se scurg şi se lasă la răcit.

In ziua următoare, cartofii se curăţă şi se rad pe răzătoarea cu găuri mari, apoi se asezonează cu sare şi piper după gust. Se curăţă dovleceii, se spală, se rad şi se amestecă cu cartofii.

Compoziţia se condimentează cu nucşoară şi oregano. Uleiul se încinge într-o tigaie, în care se pune apoi compoziţia necesară pentru 2 sau 3 chiftele.

După ce se aplatizează, chiftelele se prăjesc circa 6 minute până când se rumenesc. Se întorc apoi pe cealaltă parte şi se prăjesc încă 6 minute.

Chiftele de dovlecei cu nucsoara

Chiftele_de_dovlecei_cu_nucsoara

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi plac chiftelele de dovlecei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.