Chiftele de dovleac

Printeaza

Chiftele de dovleac din: miez de dovleac, ceapa, usturoi, seminte de dovleac, branza telemea, galbenusuri, pesmet, ulei, patrunjel, sare, piper, iaurt, praz.

Ingrediente:Chiftele de dovleac

  • 600 g miez de dovleac
  • 2 cepe
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 2 linguri seminţe de dovleac (fără coajă)
  • 75 g brânză telemea
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri pesmet
  • 3 linguri ulei
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

Pentru sos ai nevoie de:

  • 1 iaurt
  • 1 fir de praz sau 1 legătură de mărar

 

Mod de preparare:

Cureţi dovleacul de coajă, seminţe şi aţe şi dai miezul prin răzătoarea cu ochiuri mari. Ceapa o tai mărunt, usturoiul îl zdrobeşti, seminţele de dovleac (fără coajă, evident) le toci cu cuţitul, iar pătrunjelul îi tai mărunt.

Amesteci toate aceste ingrediente şi le adaugi brânza trecută prin răzătoarea cu ochiuri mici, gălbenuşurile, pesmetul, sarea şi piperul. Amesteci din nou până la omogenizarea completă şi formezi chiftele pe care le tăvăleşti prin făină şi le prăjeşti în ulei încins, câte 5 minute pe fiecare parte.

Sunt bune calde, dar si reci cu sos de iaurt în care pui partea verde a unui praz, tocată mărunt. Dacă nu-ţi place prazul, poţi pune mărar în iaurt şi va fi de asemenea foar­te gustos.

Chiftele de dovleac

Chiftele de dovleac

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • chiftele de dovleac
  • chiftele din dovleac

5 comentarii

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    Nu-mi plac chiftelele de dovleac

  2. Bianca Varlan

    Au iesit bune chiftele, ca vreau sa le fac si eu

  3. Mirela Anton

    Imi plac mie chiftelele de dovleac, mai ales ca sunt simple de facut si usoare. Nu cad greu la stomac 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.