Chiftele de curcan in sos – Reteta gustoasa si usor de preparat
PrinteazaChiftele de curcan in sos din: carne de curcan, ceapa, paine, lapte dulce, usturoi, oua, patrunjel verde, sare, piper, ulei, ciuperci, unt, faina, supa de legume, smantana, rosie, maghiran si patrunjel verde.
- 600 g carne tocata de pui ori de curcan
- 1 ceapa
- 1 felie de paine
- 4 linguri lapte dulce
- 4 catei de usturoi
- 2 oua
- patrunjel verde
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
pentru sos:
- 5 ciuperci mari champignon
- 50 g unt
- 1 lingura faina
- 250 ml supa strecurata de legume
- 600 ml smantana grasa
- 1 rosie
- maghiran uscat
- sare
- piper
- patrunjel verde tocat pentru decor
Mod de preparare:
Amesteci carnea cu ceapa, felia de pâine înmuiată în lapte şi stoarsă, ouăle bătute uşor, usturoiul zdrobit, pătrunjel tocat fin, sare şi piper. Laşi compoziţia la rece 10 minute, ca să se condimenteze.
Modelezi chiftele din tocaturi şi le prăjeşti, pe ambele părţi, în ulei bine încins.
Le scoţi într-un castron, pe prosoape absorbante, pentru a elimina excesul de grăsime.
Intre timp, cureţi ciupercile, le speli, le usuci bine cu prosoape absorbante şi le sotezi (întregi sau feliate) in unt incins.
Când s-au înmuiat bine, presari peste ele făină, amestecând permanent să nu se formeze cocoloaşe.
Stingi cu supă strecurată de legume şi laşi să dea câteva clocote până se îngroaşă.
Pui chiftelele într-un vas termorezistent, adaugi sosul alb amestecat cu smântână, roşia tăiată felii sau în jumătăţi şi condimentezi după preferinţă cu sare, piper şi cu maghiran uscat.
Introduci vasul în cuptor pentru aproximativ 15 minute.
Serveşti chiftelele în sos garnisite cu pătrunjel verde tocat.
Chiftele de curcan in sos
Pofta buna!