Chiftele de crab
PrinteazaChiftelele de crab prăjite cu un sos de unt puternic condimentat sunt un preparat culinar tradiţional în regiunea Noua Anglie şi în special în statul Maryland.
In cele mai îndrăgite versiuni ale reţetei, carnea albă de crab se amestecă cu biscuiţi săraţi zdrobiţi sau cu pesmet şi se leagă cu maioneză, sos Worchestershire, muştar şi suc de lămâie.
Din amestecul obţinut se modelează chiftele, care se prăjesc rapid în ulei încins, cât să se rumenească şi să devină uşor crocante la suprafaţă. Sosul se face din unt topit cu tarhon, maioneză cu piper roşu sau sos tartar.
In sud, reţeta este mult mai condimentată, chiftelele tabasco conţinând ardei coyenne, ardei verde, tulpini de ţelină şi ceapă.
Una dintre modificările la modă aduse acestei reţete în ultimii ani îi conferă o notă sud-est asiatică prin adăugarea de ceapă verde, coajă de lime şi coriandru.