Chiftele de cartofi cu tarhon
PrinteazaChiftele de cartofi cu tarhon din: cartofi, faina, unt, amestec ierburi, ou, lapte, seminte de anason, sare, piper.
- 4-5 cartofi potriviţi
- 3 linguri făină
- 4 linguri unt
- 3 linguri amestec ierburi aromate (pătrunjel, tarhon, rozmarin)
- 1 ou
- 2 linguri lapte
- 1 linguriţă seminţe de anason
- sare
- piper
- smântână
Mod de preparare:
Fierbi cartofii în apă cu sare. Ii cureţi de coajă, îi pasezi şi-i amesteci cu untul, adaugi amestecul de ierburi aromate, oul bătut cu lapte, făina, anasonul, sare şi piper, după gust.
Laşi compoziţia să se răcească. Din compoziţia de cartofi modelezi cu mâna chiftele potrivite ca mărime, le tăvăleşti prin făină şi le frigi pe grătarul bine încins. Le serveşti cu smântână.
Chiftele de cartofi cu tarhon
Pofta buna!