Chiftele de cartofi cu tarhon

Printeaza

Chiftele de cartofi cu tarhon din: cartofi, faina, unt, amestec ierburi, ou, lapte, seminte de anason, sare, piper.

Ingrediente:Chiftele_de_cartofi_cu_tarhon

  • 4-5 cartofi potriviţi
  • 3 linguri făină
  • 4 linguri unt
  • 3 linguri amestec ierburi aromate (pătrunjel, tarhon, rozmarin)
  • 1 ou
  •  2 linguri lapte
  • 1 linguriţă seminţe de anason
  • sare
  • piper
  • smântână

 

Mod de preparare:

Fierbi cartofii în apă cu sare. Ii cureţi de coajă, îi pasezi şi-i amesteci cu untul, adaugi amestecul de ierburi aromate, oul bătut cu lapte, făina, anasonul, sare şi piper, după gust.

Laşi compoziţia să se răcească. Din compoziţia de cartofi modelezi cu mâna chiftele potrivite ca mărime, le tăvăleşti prin făină şi le frigi pe grătarul bine încins. Le serveşti cu smântână.

Chiftele de cartofi cu tarhon

Chiftele_de_cartofi_cu_tarhon

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.